Northern Greece, 2-8 June 2016. Over 50,000 migrants are stranded in camps across Greece for an indefinet amount of time. The Hellenic Red Cross, supported by IFRC, is working for better living conditions in the camps, including health care, psychosocial support, adequate hygiene and saniation, and basic necessities. Promoting good hygiene is key in ensuring a comfortable and safe living enviroment. The Red Cross approach is to engage camp representatives to share the message woth their peers. Sometimes puppet shows and laughter are needed to make sure everyone understands. Austrian Red Cross/Markus Hechenberger

15 milijonov evropskega denarja za Grčijo

Evropska komisija je grškemu Rdečemu križu namenila 15 milijonov evrov, da bo lahko migrante in begunce preskrbel z nujno opremo za bivanje v Grčiji med zimskimi meseci.

Grški Rdeči križ je prek instrumenta za zagotavljanje nujne pomoči prejel sredstva za nakup toplih odej, spalnih vreč, dežnih plaščev, dokolenk, zimskih nogavic, kap, rokavic in šalov. Opremo so prejeli begunci in migranti v sedmih različnih nastanitvenih centrih v celinski Grčiji. Finančno pomoč Komisije prejemajo tudi druge partnerske humanitarne organizacije v državi.

Komisija je do zdaj namenila 198 milijonov evrov iz instrumenta EU za zagotavljanje nujne pomoči za podporo Grčiji pri soočanju s trenutno begunsko in migrantsko krizo. Pomoč dopolnjujejo prispevki 19 evropskih držav prek mehanizma EU na področju civilne zaščite ter finančna podpora iz sklada za notranjo varnost in sklada za migracije in azil.

Celotno sporočilo