Pomoč, ki jo za Ukrajino zbirajo Zdravniška zbornica Slovenije, ADRA Slovenija, Slovenska Karitas ter Državljani sveta, je prišla na teren, je sporočila ADRA.
Kaj trenutno delajo?
– zbiranje sanitetnega materiala (seznam na Adra.si/ukrajina). Zbirajo ga na Njegoševi 15 – predhodno nujno pokličite.
– zbiranje finančne pomoči, s katero bodo dokupili zdravila in ostale medicinske pripomočke, ki se najbolj potrebujejo. Finančna sredstva za ta namen se zbirajo na bančnem računu Državljani sveta, ki je napisan na koncu te objave.
– vključitev zdravnikov in zobozdravnikov v prostovoljno delo pri nujni zdravstveni oskrbi beguncev. Na poziv se je javilo preko 150 zdravnikov in zobozdravnikov za delo v obmejnih državah ter preko 250 za delo v Sloveniji. Vsi, ki bi posebno želeli sodelovati, naj se javijo na info@drzavljanisveta.eu
.
PODATKI ZA NAKAZILO FINANČNIH DONACIJ ZA ZDRAVNIŠKO POMOČ:
Ustanova za pomoč ogroženim DRŽAVLJANI SVETA,
Ulica Stanka Škalerja 29, 8250 Brežice
TRR SI56 2900 0005 2601 308
BIC/SWIFT BACXSI22
namen: MLEKO V PRAHU-UKRAJINA
sklic: 00 001-2022
namen: MEDICINSKI MATERIAL-UKRAJINA
sklic:00 002-2022
.
Za pomoč in podporo vsem ADRA odzivom na terenu v Ukrajini, obmejnih državah in v Sloveniji:
👉Pošljete SMS z besedo LJUDJE5 na 1919 in prispevajte 5€ za odziv na terenu.
.
👉Nakažete pomoč s kreditno oz. debetno kartico preko Paypal: https://www.paypal.com/donate/?hosted
.
👉 Nakažete pomoč na:
IBAN: SI56 0284 3026 3945 425
BIC: LJBASI2X
Referenca: SI00 2022
Ime prejemnika: HD ADRA Slovenija,
Njegoševa 15 1000 Ljubljana
Namen: Ukrajina
Koda namena: CHAR
.
👉 Izpolnite anketni vprašalnik o tem, na katerem področju bi se bili potencialno pripravljeni aktivirati v primeru povečanih potreb tukaj: https://forms.office.com/r/ReUJ7vJ7E1

Humanitarna informacijsko koordinacijska točka v primeru kriz je del aktivnosti projekta »Krepitev učinkovitosti odziva NVO v sodelovanju z zasebnim sektorjem na področju mednarodne humanitarne pomoči«, ki ga izvajata Platforma SLOGA in Slovenska karitas v sklopu strateškega partnerstva na področju humanitarne pomoči. Sofinancira ga Ministrstvo za zunanje zadeve RS. Mnenja, izražena v objavi, predstavljajo mnenja avtorja in ne predstavljajo uradnih stališč Vlade Republike Slovenije in Ministrstva za zunanje zadeve.

.