Karitas Slovenija zbira denarne prispevke za pomoč ljudjem v poplavljeni Kolumbiji. Poplave so v začetku aprila prizadele jug Kolumbije in terjale več kot 250 življenj.

V soboto, 1. aprila 2017 so hude poplave skupaj s plazovi prizadele jug Kolumbije, še posebej mesto Macoa. Po dosedanjih podatkih je 254 ljudi izgubilo življenje, med njimi 43 mladoletnih, 203 so bili ranjeni. V 17 okrožjih je močno uničena infrastruktura, od tega v dveh okrožjih popolnoma. Porušeni so mostovi, uničene ceste, vodovod, izobraževalne ustanove idr., ni elektrike. Uničeni so bili tudi številni domovi. Ljudje so ostali brez vsega in nujno potrebujejo zatočišče, hrano, vodo in higienske pripomočke.

Karitas Kolumbija je takoj organizirala ekipo in odšla na teren, da zagotovi pomoč žrtvam poplav. V sodelovanju z lokalno Cerkvijo in drugimi organizacijami, ljudem pomagajo pri oskrbi s hrano, vodo in drugimi življenjskimi potrebščinami. Pomagali bodo tudi s psihosocialno oskrbo in naredili načrt za pomoč pri obnovi domov.

Svoj dar lahko nakažete na:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana

TRR: SI56 0214 0001 5556 761,

Koda namena: CHAR,

BIC banke: LJBASI2X

Sklic: SI00 637

Namen: Poplave Kolumbija

Prispevek v višini 5 EUR je mogoče posredovati z SMS sporočilom KARITAS5 na 1919. Prispevajo lahko uporabniki Telekoma Slovenije, SI.mobila, Tušmobila, Izimobila in T-2.