Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Novo mesto in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji organizirata dogodek Begunci: Razbijanje mitov, ki je namenjen razpravi o aktualni begunski problematiki, ki je zaznamovala Evropo, Slovenijo in tudi našo regijo. Dogodek bo v Knjižnici Mirana Jarca, Rozmanova ulica 21, Novo mesto ob 18.00.

Strah pred neznanim lahko vodi v nastajanje mitov o beguncih in razlogih za njihovo pot v Evropo. Na razpravi prihodnji teden želijo spregovoriti o naših in vaših dilemah ter poiskati premišljene in dobro utemeljene odgovore.

Osrednji gosti dogodka bodo Maja Žunič Fabjančič (Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto), Jerneja Turin, (Vodja kampanj Amnesty International Slovenije), Nataša Hanuna (Mladinski center Cerklje), dr. Marina Lukšič Hacin (ZRC SAZU, Inštitut za slovensko izseljenstvo in migracije) in Vael Hanuna (prevajalec za MNZ v Dobovi).

Udeležence bo nagovoril tudi vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Zoran Stančič.

Razprava je del niza dogodkov EU SI ti. S sloganom EU SI ti: prihajamo v vaš kraj, odkrivamo izzive in priložnosti EU skozi izkušnje in razmišljanja občanov.

Več informacij je na voljo tukaj.