Društvo za trajnostni razvoj Terra Vera vabi na okroglo mizo o dobrih praksah vključevanja beguncev in migrantov na področju rokodelstva, oblikovanja, podjetništva in zaposlovanja ter predstavitev projekta Craft Flow: Empowering Refugees through Craft & Entrepreneurship.  


CRAFT FLOW: BEGUNCI, USTVARJALNOST IN (SAMO)ZAPOSLOVANJE

Petek, 30. september ob 11:00

Pritličje, Mestni trg 2

Kaj pa, če begunci in prosilci za azil k nam prinašajo veščine, znanja in talente, s katerimi bi lahko obogatili nov kulturni prostor in botrovali k razvoju novih, inovativnih oblik sodelovanja ter podjetništva – še posebej v sinergijah z lokalnimi ustvarjalci?

Sodelujoči na okrogli mizi:

Deirdre Figuereido in Emma Daker (VB), pobudnici britanskega socialnega podjetja CraftSpace (Birmingham), bosta predstavili primere sodelovanja migrantk z lokalnimi ustvarjalci in razvoj etične blagovne znamke. Prof. dr. Fiona Murphy (Irska), predavateljica na Queens University, Belfast in avtorica monografije Integration in Ireland: The Everyday Lives of African Migrants, pa bo odstrla nekatere težave pri vključevanju beguncev in migrantov v postkonfliktne družbene kontekste. Pogovor bo vodila doc. dr. Alenka Bartulović, docentka in raziskovalka na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo ljubljanske Filozofske fakultete. 

Dogodek je del projekta Craft Flow: Refugee Empowerment through Craft & Entrepreneurship, ki je delno financiran s strani programa Erasmus+ in Zavoda Movit.