Pred kratkim je iniciativa z imenom COVID-19 Humanitarian, zagnala odprto spletno platformo, namenjeno humanitarnim delavcem. Številne smernice in orodja za boj proti bolezni COVID-19 zahtevajo prilagoditev glede na kontekst. Posledično humanitarni delavci na terenu ustvarjajo nove programe in prilagajajo obstoječe, in tako nadaljujejo z izvajanjem storitev na najvarnejši možni način, medtem ko poskušajo zmanjšati prenos okužbe.

Platforma spodbuja izmenjavo znanja in odkritij s terena, v želji, da olajša prenos znanja med organizacijami iz različnih sektorjev. Ponuja:

  • Operativno usmerjeno strukturo za podporo osebam pri iskanju smernic in orodij v humanitarne namene.
  • Sposobnost izmenjave izkušenj s prilagajanjem programov določenim kontekstom, da se v ospredje postavijo inovacije, uspehi in izzivi na terenu.
  • Standardiziran in preprost način dokumentiranja pridobljenih izkušenj in prispevanja k razvoju novih smernic in orodij za humanitarne organizacije.

Obiščite platformo in in si oglejte razvijajočo se mrežo sodelujočih organizacij in virov. Smernice in prispevki  se bodo redno posodabljali.