V Indijo je že prispela prva pomoč iz EU. Vir: Romunsko zunanje ministrstvo

EU mobilizirala 2,2 milijona evrov za Indijo

Evropska komisija je včeraj, 5. maja, napovedala, da bo dodelila začetnih 2,2 milijona evrov nujnih sredstev za odziv na drastičen porast primerov covida-19 v Indiji. Financiranje bo podprlo Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO) za šestmesečno vodenje primerov bolnikov s to boleznijo in okrepilo laboratorijske zmogljivosti za testiranje na covid-19.

Evropska unija nudi dodatno podporo za boj proti covidu-19 v Indiji k hitri in velikodušni podpori držav članic EU, ki je v zadnjih nekaj dneh v okviru skupine Team Europe ponudila kritične zaloge kisika, ventilatorjev in zdravil. Pripravljeni smo sodelovati s Svetovni zdravstveno organizacijo in drugimi partnerji na terenu, da se v tem težkem času skupaj borimo v tej bitki.

komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič 

Države članice so v zadnjem tednu prek mehanizma EU za civilno zaščito v Indijo že poslale zaloge nujno potrebnega kisika, ventilatorjev in zdravil in sicer iz Avstrije, Belgije, Češke, Danske, Finske, Francije, Nemčije, Irske, Italije, Luksemburga, Nizozemske, Portugalske, Romunije, Španije in Švedske.