Begunci in migranti: osnovni pojmi, kakšni so postopki, kakšne so težave, kaj je dobro, kako poročati pripravljamo v torek, 8. septembra, med 10. in 11. uro, v kavarni Hotela Union (Miklošičeva 1, Ljubljana).

Glede na to, da za lažje in korektno poročanje o begunskih in migracijskih vprašanjih koristi poznavanje osnovnih pravnih pojmov in človekovih pravic s tega področja, so se NVO na to temo odločile pripraviti kratko informativno srečanje za medije.

Komu je namenjeno? Urednikom in urednicam ter novinarkam in novinarjem iz redakcij, v katerih poročajo o tematiki beguncev. Srečanje bo zanimivo in uporabno tudi za medijske delavke in delavce, ki že poznajo področje. Na voljo bo tudi priložnost za zastavljanje vprašanj. Udeležencem bomo razdelili tudi pisne informacije.

Kdo bo sodeloval? Predstavniki Amnesty International Slovenije, Mirovnega inštituta, Pravno-informacijskega centra nevladnih organizacij (PIC) in Slovenske filantropije bodo pripravili gradiva ter na kratko predstavili področja.

Več o dogodku si lahko preberete na spletni strani Amnesty International Slovenije.