Urad RS za oskrbo in integracijo migrantov je v petek objavil javni poziv za zagotavljanje nastanitvenih objektov za namen pomoči ob reševanju krize v Ukrajini. Z njim išče zainteresirane, ki bi bili pripravljeni zagotoviti nastanitvene objekte za begunce iz Ukrajine. Nastanitveni objekti morajo obsegati najmanj 20 postelj, kopalnice pa so lahko skupne.

Kot so zapisali na spletnih straneh vlade, morajo ponudniki opredeliti stroške najema, obratovalne in fiksne stroške, povezane z nastanitvijo, stroške čiščenja, priprave ali dostave obrokov v skupnih prostorih, zagotovitve posteljnine in brisač ter pranja brisač in posteljnega perila. Poleg tega morajo zagotoviti možnost uporabe pralnice najmanj dvakrat tedensko oziroma drugačno zagotovitev pranja oblačil nastanjenih. Druga možnost je, da naročnik zagotovi posteljnino in brisače, izvajalec pa zagotovi zadostno kapaciteto pralnice, da si perejo sami.

Povezava na javni poziv.


Humanitarna informacijsko koordinacijska točka v primeru kriz je del aktivnosti projekta »Krepitev učinkovitosti odziva NVO v sodelovanju z zasebnim sektorjem na področju mednarodne humanitarne pomoči«, ki ga izvajata Platforma SLOGA in Slovenska karitas v sklopu strateškega partnerstva na področju humanitarne pomoči. Sofinancira ga Ministrstvo za zunanje zadeve RS. Mnenja, izražena v objavi, predstavljajo mnenja avtorja in ne predstavljajo uradnih stališč Vlade Republike Slovenije in Ministrstva za zunanje zadeve.