Slovenski misijonar Pedro Opeka je ruskega predsednika Vladimirja Putina pozval k končanju vojne. “Vedno sem verjel, da je vsak človek moj brat in sestra. Kako naj te prepričam, brat Putin, da pustiš vojno in ustaviš ubijanje nedolžnih državljanov?” je me drugim zapisal v pismu Putinu.

Napad na Ukrajino je označil za barbarsko dejanje ter opozoril, da lahko orožje 21. stoletja uniči človeštvo. Prepričan je, da z vojno ne bomo nikoli rešili sporov, pa tudi, da nas onkraj ideologij povezuje skupna človeškost.

Prosim te, dragi Vladimir, ustavi vojno, odreci se diktaturi, laži, lažnemu videzu in dvojnosti, zaključuje pismo misijonar Pedro Opeka.

Pismo lahko v celoti preberete na spletni strani Radia Ognjišče.


Humanitarna informacijsko koordinacijska točka v primeru kriz je del aktivnosti projekta »Krepitev učinkovitosti odziva NVO v sodelovanju z zasebnim sektorjem na področju mednarodne humanitarne pomoči«, ki ga izvajata Platforma SLOGA in Slovenska karitas v sklopu strateškega partnerstva na področju humanitarne pomoči. Sofinancira ga Ministrstvo za zunanje zadeve RS. Mnenja izražena v objavi predstavljajo mnenja avtorja in ne predstavljajo uradnih stališč Vlade Republike Slovenije in Ministrstva za zunanje zadeve.