Različne krščanske organizacije, med njimi tudi ADRA, so se tudi letos združile v molitveni kampanji za begunce, ki poteka od 14. do 20. junija, svetovnega dne beguncev. Organizacije pozivajo, da dnevno razmišljanju in molitvi o ter za begunce namenijo pet minut.

Letošnji molitveni kampanji so se poleg mreže ADRA (adventisti) pridružile tudi Catholic Relief Services (katoliki), World Vision (evangeličani), Lutheran World Relief (luterani) in Baptist Global Response (baptisti), organizacije pa so podprli številni partnerji.

#PrayForRefugees je pobuda, ki želi opremiti in spodbuditi kristjane, da se združijo v molitvi v imenu milijonov, ki so bili razseljeni iz svojih domov in svojih državah, kot posledica konflikta in preganjanja po vsem svetu.

Več kot 65,3 milijona ljudi je bilo prisiljenih  zapustiti svoje domove, več kot 21 milijonov je bilo prisiljenih zapustiti svoje države in postali so begunci.

Zaradi pravnih ovir številni ne morejo delati. Milijoni otrok je bilo prisiljenih zapustiti svoje šolanje, zaradi česar so pogosto tarča otroškega dela, zgodnjih porok, izkoriščanja, opustitev šolanja pa ima vseživljenjske posledice.

Kristjani so raznolika skupnost, pogosto se ne strinjajo. A navkljub razlikam lahko molijo:

za zaščito civilistov – nedolžne posameznike, družine in otroke ujete v navzkrižnem ognju sporov in pogostih tarč za preganjanje;

za olajšanje trpljenja – za hrano, čisto vodo, zavetje, oblačila, zdravstveno varstvo in zaščito pred mrazom pozimi;

za prihodnost otrok – za izobraževanje,  varnost in zaščito, stabilnost in čustveno zdravje v teh travmatičnih izkušnjah:

za delo skupin, ki se konkretno odziva na potrebe beguncev;

za konec konflikta in preganjanja.