Slovenska Karitas je projekt Učinkovitejša raba naravnih virov za trajnostno preživetje v okrožju Karongi v goratem območju na zahodu Ruande zagnala na začetku leta 2018, v sodelovanju z misijonarko sestro Vesno Hiti, Ruandskim karitasom, domačini in 12 lokalnimi skupnostmi. O projektu in prenosu znanja kot razvojni pomoč so v Delu objavili članek: »Znanje, ki sva ga pridobila, bova prenesla naprej. Verjameva, da nam bo vsem zelo pomagalo,« sta prepričana Jean Damascene Kwizera in Christophe Rukundo, agronoma iz okrožja Karongi v Ruandi, ki sta se tri tedne julija pri nas usposabljala v izdelovanju ekoloških opek.

“Trajal bo do leta 2020, ministrstvo je v okviru mednarodne razvojne pomoči zagotovilo 200.000 evrov, materialni prispevek podjetja Damahaus Prestige bo 17.000 evrov, Slovenska karitas pa bo prispevala 21.400 evrov, zbranih v akciji Za srce Afrike.

»Vključenih je več kot 600 ljudi, in to pri več dejavnostih: nekaterim smo razdelili male živali, kot so koze in prašički, ki jih imajo za to, da prodajo mladičke, poleg tega njihove iztrebke uporabljajo za organsko gnojilo, saj veliko prsti ni rodovitne,« je opisal Jean Damascene Kwizera in poudaril, da gre za eno najbolj revnih območij v državi, kjer več kot 60 odstotkov prebivalstva živi z manj kot evrom na dan.”

Članek v celoti lahko preberete tukaj.

Več o humanitarni akciji Za srce Afrike in kako sodelovati najdete tukaj.

Vir: Delo