Platforma SLOGA se je s stojnico udeležila Afriškega VasFesta. Afriška VasFest 2022 je bil tridnevni festival, kjer je skozi modo, umetnost, šport, kulinariko in glasbo prikazan širok spekter afriških kultur.

Dogodek, katerega se je udeležilo več tisoč ljudi je bil izjemna priložnost, kjer smo lahko predstavili dejavnosti Platforme SLOGA, se povezali s predstavniki afriške diaspore in drugimi udeleženci ter spregovorili o možnostih sodelovanja.

Na stojnici smo imeli različna gradiva s področjih mednarodnega humanitarnega sodelovanja, globalnega učenja in razvojnega sodelovanja. Zbirali smo podpise za peticijo za klimo sprememb.

Fotografija SLOGA

V treh dneh festivala se je ob naši stojnici ustavili veliko ljudi, katerim smo predstavili prizadevanja civilnodružbenih organizacij in Republike Slovenije za okrepljeno delovanje na omenjenih področjih. Sogovornike je zanimalo, koliko Slovenija nameni za humanitarno pomoč in razvojno sodelovanje, kakšna je uspešnost in učinkovitost porabe teh sredstev ter kje vse smo s svojimi projekti in programi prisotni.

Pripravil AK.