Po rušilnem potresu, ki je Haiti prizadel 14. avgusta, je slovensko humanitarno pomoč prejelo 252 najranljivejših družin na območju departmaja Grande-Anse/Škofije Jérémie v lokalni skupnosti Duchity v občini  Pestel na jugozahodu Haitija.

Družine so prejele pakete s hrano, higienskimi potrebščinami in vodo, ki za družine, ki imajo v povprečju 6 do 7 članov, zadostovale za en mesec. Vsaka družina je prejela tudi 5 zaščitnih pralnih mask za preventivo pred širjenjem virusa Covid-19. Hkrati so bili s strani kadra Škofijske karitas Jérémie ozaveščeni tudi o zaščitnih ukrepih pred covid-19 in o pomenu cepljenja. Skupaj je pomoč prejelo 1.644 družinskih članov.

Projekt Humanitarna pomoč za prizadete družine po potresu na Haitiju je izvajala Slovenska karitas v sklopu triletnega humanitarnega strateškega partnerstva z Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije. Projekt v skupni vrednosti 40.808 evrov (MZZ je prispevalo 30.000 evrov, Karitas 10.808 evrov), je na terenu izvajala Caritas Haiti v sodelovanju Škofijsko karitas Jérémie.

Več na spletni strani Slovenske karitas.