V poplavah in številnih plazovih, ki so prizadeli jug Šrilanke, je po zadnjih informacijah umrlo 169 ljudi, skoraj sto jih še vedno pogrešajo. Reševalci hitijo z evakuacijo ljudi s področij, ki so jih prizadele poplave in zemeljski plazovi, saj se bojijo, da se bo deževje nadaljevalo.  Gre za najhujše poplave po letu 2003.

Pet dni po najhujših poplavah na Šrilanki v 14 letih še vedno poteka iskalna akcija, a oblasti ne pričakujejo, da bodo našle preživele. Uničenih je več kot 4500 hiš. Hribovita območja so še vedno nedostopna in nekateri še niso dobili potrebne pomoči. Približno pol milijona ljudi, ki so morali zapustiti svoje domove, je humanitarno pomoč že prejelo.

Zaradi vremenske napovedi, ki napoveduje novo deževje, se reševalci trudijo evakuirati ljudi, ki živijo na najbolj prizadetih in potencialno nevarnih območjih. Čeprav se raven gladine znižuje, je voda vedno visoka, nekatere vasi pa še vedno poplavljene, kar onemogoča evakuacijo prebivalcev.

Indija je konec tedna poslala dve ladji pomoči. Združeni narodi so napovedali, da bodo poslali pomoč, vlada Šrilanke pa je zaprosila mednarodno skupnost za pomoč, ustekleničeno vodo, nova oblačila in hrano.

Monsunsko deževje je lani povzročilo hude poplave in zemeljske plazove, v katerih je umrlo več kot 100 ljudi. Leta 2003 pa so na praktično istem območju kot letos poplave in zemeljski plazovi zahtevali 300 žrtev.