Vedno več nevladnih organizacij aktivno podpira in pomaga beguncem in migrantom ob njihovem prihodu v Evropo. V prejšnjem mesecu je organizacija Food for Life (FFL) Global, skupaj z evropskimi podružnicami, v številnih državah begunskim družinam razdelila več kot 10 000 obrokov hrane.

Od 29. avgusta dalje Food for Life Budapest podeljuje tople obroke ob 6. uri zjutraj. »Vsako jutro razdelimo 300 krožnikov tople hrane, vključno s sadjem, čajem, vodo, čokolado za otroke in celo oblačili. Radi imajo madžarsko hrano in pojedo, karkoli jim skuhamo,« je dejal Gandharvika Prema iz FFL Budapest.

Programi nujne pomoči in distribucije hrane potekajo v Grčiji, Makedoniji, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Madžarskem, Sloveniji in na Hrvaškem. Ljudje hvaležno sprejemajo hrano, podobni programi pa se oblikujejo tudi v Nemčiji, Švedskem in Nizozemskem.

FFL, ki obstaja vse od leta 1974, ima sedež v Ljubljani in je registrirana v Washington D.C. od leta 1995, poleg tega pa ima pisarne povsod po svetu. Misija organizacije je distribucija obrokov prikrajšanim, podhranjenim ljudem in žrtvam naravnih nesreč. Prostovoljci dnevno strežejo tudi do 2 milijona obrokov na prosti rastlinski osnovi otrokom v šolah. Če želite pomagati, se lahko prijavite za prostovoljca ali darujete za distribucije zastonj obrokov na njihovi spletni strani.

Za več informacij so vam na voljo na europe@ffl.org.