UNICEF in poznana švedska blagovna znamka H&M sodelujetaa že od leta 2004. Uspešno zbiranje donacij za otroke letos nadaljujejo tudi v trgovinah H&M po Sloveniji, kjer poteka kampanja zbiranja donacij za otroke na begu.

H&M se je z akcijo zbiranja donacij ob plačilu blaga odzval na stisko otrok na begu. Do konca julija lahko vsi H&M-ovi kupci na svoj račun dodajo 1 evro ter tako donirajo za zaščito, zdravje in izobrazbo otrok na begu. Donacije so namenjene izvajanju UNICEF-ovih programov pomoči za otroke na begu.
V Evropi je lani za azil zaprosilo 405.955 otrok, med njimi tudi 95.970 otrok brez spremstva, v času od januarja do aprila letos pa 95.080 otrok. Otroci na begu pred izrednimi razmerami, kot so vojni konflikti, naravne nesreče in zdravstvene katastrofe, potrebujejo posebno skrb in zaščito. Potrebujejo varen prostor za počitek, kot tudi vodo, hrano, oblačila, odeje, higienske pripomočke in sanitarije. Zagotoviti jim je potrebno zdravstveno oskrbo, psihosocialno pomoč pri premagovanju travm ter možnosti za igro in učenje. Materam z dojenčki je potrebno omogočiti previjalni prostor ter spodbujati dojenje. Otrokom je kasneje potrebno omogočiti nadaljevanje šolanja in spodbujati njihovo vključitev v družbo.
H&M je globalni partner UNICEF-a že vse od leta 2004. Podpira delo organizacije, da bi otrokom zagotovil dostop do kakovostne izobrazbe in omogočil uspešen začetek življenja v varnem okolju. Prizadeva si za pozitivne, dolgoročne spremembe v življenju otrok po vsem svetu. V sodelovanju z UNICEF-om je H&M podprl številne programe na področju preprečevanja dela otrok v Indiji, izobraževanja deklic in preprečevanja širjenja virusa HIV/aidsa v Kambodži ter program za izboljšanje otrokovih pravic v Uzbekistanu. S sodelovanjem smo pomembno prispevali k izboljšanju položaja otrok v različnih delih sveta.