V Društvu UP se pridružujejo humanitarnim akcijam za pomoč Ukrajini in ukrajinskim beguncem. Zbiranje nujno potrebnih sredstev poteka od 14. do 31. marca v Hiši sreče na Jesenicah.
Zbirajo suho ali trajno in dobro zapakirano osnovno hrano, ki ne potrebuje hlajenja (konzerve, narezek, otroška hrana, testenine, mleko ipd.), higienske pripomočke (pralni prašek, milo in šampon za osebno nego, zobne paste in ščetke, ženski vložki, robčke in plenice), vodo v plastenkah ter hrano za pse in mačke. 
Oblačil, obutve, odej in posteljnine NE zbirajo.
Lokacija zbiranja: Hiša sreče, Cesta Maršala Tita 63, Jesenice
delovni čas: od ponedeljka do petka med 10:00 in 17:00
čas zbiranja: od 14. do 31. marca 2022
kontakt: 031 569 340 (Faila)
Zbrane izdelke bodo namenili Občinskemu štabu Civilne zaščite za pomoč prebivalcem v Ukrajini, ukrajinskim beguncem v večjih zbirnih centrih v sosednjih državah in tudi za tiste, ki so ali še bodo nameščeni v Sloveniji, kar bo odvisno od potreb in logističnih možnosti.

Humanitarna informacijsko koordinacijska točka v primeru kriz je del aktivnosti projekta »Krepitev učinkovitosti odziva NVO v sodelovanju z zasebnim sektorjem na področju mednarodne humanitarne pomoči«, ki ga izvajata Platforma SLOGA in Slovenska karitas v sklopu strateškega partnerstva na področju humanitarne pomoči. Sofinancira ga Ministrstvo za zunanje zadeve RS. Mnenja, izražena v objavi, predstavljajo mnenja avtorja in ne predstavljajo uradnih stališč Vlade Republike Slovenije in Ministrstva za zunanje zadeve.