SLOGA in Slovenska filantropija vabita na dvodnevno brezplačno usposabljanje na temo učinkovite integracije migrantov v lokalno okolje. 

Kako se lahko kot skupnost povežemo in solidarno odzovemo na prihod migrantov? Kaj lahko posamezniki naredimo, da se kot družba vzpnemo onkraj strahov in migrante spoštljivo sprejmemo medse?

Skozi Slovenijo je v preteklih mesecih potovalo veliko število beguncev. Poleg velikega števila ljudi, ki se je na prihod beguncev odzvalo z velikansko mero solidarnosti in pripravljenostjo pomagati, smo v naši družbi lahko opazili tudi velik porast sovražnega govora in nestrpnosti. Verjamemo, da se razlog skriva v pomanjkanju objektivnih informacij in strahu, ki ga s šokantnimi novicami pogosto širijo nekateri mediji in posamezniki na različnih spletnih portalih ter forumih. Verjamemo pa tudi, da je najbolj smiseln odgovor na tovrstno dogajanje intenzivno ozaveščanje in informiranje javnosti, širjenje objektivnih informacij ter pozitivnih zgodb, senzibiliziranje ljudi o potrebah migrantov in prepoznavanje njihovih potencialov ter talentov.

Namen usposabljanja je z informacijami in veščinami opremiti 20 posameznikov, ki so pripravljeni in imajo možnost v svojem lokalnem okolju organizirati dogodke in delavnice na temo integracije migrantov ter pripomoči k širjenju spoštljivega in odprtega odnosa do beguncev.

Prijavnico izpolnite na spletnem naslovu https://www.1ka.si/a/97023, najkasneje do srede, 1. junija 2016 do 12.00. Za več informacij pokličite na 041 749 468 ali pišite na albin.keuc@sloga-platform.org.

Usposabljanje organiziramo v sodelovanju platforme SLOGA in Slovenske filantropije in s finančno podporo veleposlaništva Združenih držav Amerike krepitvi NVO za delo z migranti in krepitev podpornega okolja za sprejem beguncev.

Vabilo in urnik