Društvo UP Jesenice je v času ramazanskega posta, ki je trajal od 6. junija do 5. julija pripravilo 4.500 večerij za begunce in prosilce za mednarodno zaščito v Ljubljani in Logatcu. Post, ki ima močno socialno-vzgojno sporočilo, poudarja dobrodelnost in solidarnost v premagovanju revščine in socialne izključenosti.

Društvo UP Jesenice je izpeljalo projekt “4.500 ramazanskih večerij za begunce” v času od 6. junija do 5. julija 2016 na treh lokacijah, v azilnem domu v Ljubljani, izpostavi azilnega doma na Kotnikovi v Ljubljani in v Nastanitvenem centru za begunce v Logatcu. Vsak dan so v sodelovanju s številnimi donatorji, prostovoljci, sponzorji, posamezniki in družinami pripravili 150 kakovostnih obrokov.

Za 120 prosilcev za mednarodno zaščito so 2. in 3. julija organizirali dva izleta v Kamnik, in sicer na pogostitev ga. Jasmine Ilić z družino, ki je pripravila tradicionalne bosanske jedi in druženje popestrila s kulturnim programom. Drugi dan nas je gostilo Kulturno in športno društvo Sandžak v sodelovanju z Združenjem žensk Sabah.

Ob tridnevnem praznovanju konca posta oz. ramazanskem bajramu so obdarili 60 otrok in 150 odraslih. Ramazanski bajram so, ob bogato obloženih mizah, praznovali skupaj s prosilci v Ljubljani in Logatcu.

Fotogalerijo si lahko ogledate tu.