Po le tednu dni premirja v Siriji, so se spopadi znova začeli. Takoj, ko je sirska vojska razglasila konec premirja, se nadaljuje vojna, v prvih spopadih po premirju pa je bila uničena tudi humanitarna pomoč za 78 tisoč ljudi. Po poročanju nevladnih organizacij je bilo v 35 spopadih ubitih 30 ljudi, med njimi tudi humanitarni delavci.

Bombe so v Orum al Kubri v bližini Alepa le nekaj ur po koncu premirja zadele tudi konvoj humanitarne pomoči. Po podatkih Združenih narodov naj bi bilo med raztovarjanjem zadetih od 18 od 31 tovornjakov s humanitarno pomočjo ZN-a in Rdečega polmeseca. Uničene so bile zaloge hrane in zdravil za najmanj 78000 ljudi na obleganih območjih. V tem napadu naj bi umrlo 12 prostovoljcev Rdečega polmeseca in vozniki tovornjakov, številni prostovoljci so ranjeni. ZN že opozarjajo, da bi napad na humanitarni konvoj lahko bil vojni zločin.

Pri dogovoru o premirju je bila humanitarna pomoč namenjena obleganim krajem, kjer ljudje umirajo tudi zaradi lakote in bolezni. Dostop do številnih območij je še vedno omejen, konvoj tovornjakov s pomočjo pa že več kot teden dni stoji na sirsko-turški meji.