Tudi Zavod KROG se je pridružil nevladnim organizacijam, ki zbirajo pomoč za begunce. Denarna sredstva bo namenil beguncem v Makedoniji, pri čemer sodeluje z makedonsko partnersko organizacijo LEGIS, ki beguncem pomaga že od samega začetka begunske krize.

Po navedbah vlade v Skopju je v Makedonijo od sredine junija vstopilo okoli 42.000 beguncev in migrantov, od tega je več kot 7000 otrok.

»Združenje državljanov LEGIS iz Skopja jim na makedonsko-grški meji v Gevgeliji pomaga z hrano, vodo, zdravili, oblekami, odejami, higienskimi potrebščinami. Prav tako pa z empatijo, lepo besedo, ponujeno roko v pomoč; olajšajo njihovo trpljenje, izčrpanost, strahove. Vsa namensko zbrana sredstva bomo posredovali naši partnerski organizaciji, ki jih bo porabila za nakup humanitarne pomoči,« pojasnjuje Emina Hadžić, direktorica Zavoda KROG.

Donacije lahko nakažete na TRR društva Zavod KROG, Beblerjeva ulica 11, Koper, št. računa SI56 6100 0000 4050 776, za namen: begunci.

Združenje državljanov LEGIS iz Skopja je bila ustanovljeno leta 2009 z namenom spodbujanja in zaščite kulturnih in duhovnih vrednot ljudi v lokalnem in globalnem okolju.

Zavod KROG je mednarodna nevladna neprofitna organizacija, ki deluje na področju človekovih pravic, humanitarnega dela, razvojnega sodelovanja, socialne dejavnosti, medkulturnega dialoga, prostovoljstva in izobraževanja ter kulture.

Več o društvu najdete na njihovi spletni strani.